Gezonde en kindvriendelijke pannenkoekjes, waarvan ook volwassenen zullen smullen. Wie wil dat nou niet? Dit is het perfecte ontbijtrecept voor in het weekend (of gewoon wanneer je er zin in hebt) en ze zijn ook nog eens glutenvrij te maken.
Ingrediënten
- 100 gr. volkoren tarwemeel of, voor glutenvrij; 100 gr. boekweitmeel
- 20 gr. amandelmeel
- 1 tl. bakpoeder
- snufje zout
- 3 el. ongezoete appelmoes of 1 ei
- 1/2 el. rode bietenpoeder (optioneel voor de kleur)
- 175 ml. ongezoete amandelmelk
- kokosolie om in te bakken
Voor de saus:
- 80 gr. ontpitte dadels
- 100 gr. wilde bosbessen uit de diepvries (ontdooien voor gebruik)
- 50 ml. ongezoete amandelmelk
Werkwijze
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door elkaar met een garde. Voeg de appelmoes en de amandelmelk toe en mix alles goed door elkaar met een garde. Je moet een dik beslag overhouden. Als het te dun is, lopen de pannenkoekjes uit.
Maak vervolgens de saus. Dit doe je door alle ingrediënten, die horen bij de saus, in de blender te doen en mooi glad te mixen.
Vet een koekenpan in met een beetje kokosolie. Giet met een eetlepel, afhankelijk van de grootte van de pan, twee of drie hoopjes beslag in de pan. Probeer mooie ronde pannenkoekjes te maken. Bak ze een minuut of drie per kant. Zet het vuur niet al te hoog, want dan branden ze een beetje aan en dit is zonde voor de roze kleur.
Serveer op een bord met wat rood fruit en giet de saus erover. Heb je saus over? Bewaar dit in de koelkast en gebruik het de volgende dag als jam op een broodje, of roer het door de havermout.
Reactie plaatsen
Reacties
Lekker hoor!