In de winkels is het vaak zoeken naar écht lekkere én verantwoorde glutenvrije kruidnootjes. Veel varianten bevatten ongezonde zaadoliën en zijn rijk aan geraffineerde suikers – niet bepaald ideaal voor wie bewust wil genieten en al helemaal niet gezond voor onze kinderen. Daarom deel ik dit heerlijke, eenvoudige recept voor glutenvrije kruidnoten die niet alleen gezond, maar ook volledig allergievrij en plantaardig zijn. Perfect om jezelf en je dierbaren mee te verwennen.
Ingrediënten
- 100 gr. boekweitmeel
- 50 gr. havermeel
- 25 gr. tapiocazetmeel
- 50 gr. rijstmeel
- 80 gr. kokosbloemsuiker
- 3,5 el. speculaaskruiden
- 2 tl. bakpoeder
- snufje zout
- 80 gr. kokosolie
- 50 ml. water
- 3 el. dadelstroop of honing
Werkwijze
Verwarm de oven op 175 graden, boven- en onderwarmte. Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer dit heel goed door elkaar.
Smelt vervolgens de kokosolie in een pannetje op laag vuur en voeg dit bij het droge mengsel. Voeg daarna het water en de dadelstroop of honing toe en roer/kneed alles goed door elkaar. Vorm een grote stevige bol. De bol moet niet te nat zijn.
Nu komt het leukste; zet lekker een muziekje of podcast op en ga de kruidnootjes maken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Je kunt, afhankelijk van hoe groot de kruidnoten zijn, zo’n 70 nootjes uit dit deeg halen. Bak de kruidnootjes ongeveer 18 minuten.
Check na 15 minuten even hoe het gaat met bakken, want elke oven is anders.
Reactie plaatsen
Reacties